zaterdag 4 april 2015

Brioche


Voor het paasontbijt heb ik een brioche gemaakt.

Nodig voor deze brioche,
 witbroodmix
banketbakkersroom
poedersuiker
ronde ovenschaal
boter om in te vetten

Neem een broodmix voor witbrood. Of maak zelf een witbrood deeg. Gewoon volgens recept.


Deeg kneden is het makkelijkst in de keukenmachine.
Belangrijk is dat het echt goed gekneed is. Zet de machine gerust maar een kwartier aan.


Als je een mooi deegje hebt 40 minuten laten rijzen. 
Vervolgens in 9 gelijke stukken verdelen.


De stukken plat rollen met de deegroller.


De banketbakkersroom ook maken volgens recept.
Smeer wat room op het plat gerolde stukje deeg.


Vervolgens oprollen en een beetje plat drukken.


De 9 stukken gelijkmatig over de ovenschaal verdelen.
Dan de schaal weer 40 minuten laten rijzen.


Mooi, ze zijn goed gerezen. Nu kunnen ze de oven in. 
Omdat dit wat platter is dan een brood in een blik kan de temperatuur lager. 


Na 40 minuten in de oven is de brioche gaar.
Laat hem voor de afwerking goed afkoelen.


Afwerken met glazuur. 
Zeef 50 gram poedersuiker en doe er een paar druppels water bij. Goed roeren. Tot je een stroperig papje hebt. Laat het glazuur met een lepeltje in de krullen van de broodjes lopen.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ha Willeke,

    Wat ziet dat er erg lekker uit.
    En was toch zeker om te smullen.
    Hier ga ik ook maar eens aan de slag met dit recept.

    Groetjes Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ook nog lekker is, eerst een beetje jam op de uit gerolde stukjes deeg smeren en dan pudding.

    BeantwoordenVerwijderen