donderdag 3 september 2015

Verse tomatensoep

Vandaag een lekker snel tomatensoepje en nog vers ook!
Je hebt wel eens van die dagen dat er niet veel tijd is om te koken.
Als je dan toch graag iets vers op tafel zet, probeer dan deze soep eens.



Ingrediƫnten:
1 kilo tomaten
2 bouillonblokjes
1 liter water
handje vermicelli 
300 gram rundergehakt
(eventueel verse kruiden)
Kookroom


Wat zijn tomaten toch mooi!

Zet eerst een liter water op met de bouillonblokjes. 


Onder tussen de tomaten met schil in een kom doen en met de staafmixer helemaal fijn maken.
Als de bouillon kookt kan de tomatenprut erbij.
Wachten tot het weer kookt.


Ondertussen beetje peper en zout bij het gehakt en balletje draaien.
Als de soep kookt de balletjes er bij en 10 minuten zachtjes laten koken.
Beetje verse peterselie of selderij er over.
Heb je nog een bosuitje liggen kan je die er ook door snipperen.


Handje vermicelli nog 5 minuten mee koken.


Klaar is het soepje. Heerlijk vers en binnen een half uur op tafel.


Kannetje room erbij.


Scheutje room en een blaadje verse basilicum.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Dat zal heerlijk smaken of gesmaakt hebben, met verse groenten of in jouw geval tomaten, is soep zoveel smakelijker.
    Een heerlijk recept!

    Fijn weekend alvast.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen