Ben je wel eens in Frankrijk op een marktje geweest?
Kleine tafeltjes of kraampjes met groenten, fruit,
knoflook of heerlijk ruikend brood
Dat is genieten toch?
Aan die broden moest ik denken toen ik bij
(Klik op Dirkson&Dirkson)
deze broodrijsmandjes zag
Op internet staan heel veel recepten van Frans brood
Zoek een recept op of neem een broodmix
Het is belangrijk om het deeg goed te kneden
Deze keer heeft de machine het werk gedaan
Tien minuten goed laten kneden met de deeghaak
Het deeg moet twee keer rijzen
De eerste rijs doe ik altijd gewoon in de beslagkom
Theedoek er over en een minuut of 40 laten staan
Na 40 minuten je handen insmeren met een beetje olie
Dan plakt het deeg niet aan je handen
Het deeg uit de beslagkom halen.
Op het aanrecht wat bloem strooien
en het deeg plat drukken
Maak van het deeg een mooie bal
Doe het in het met bloem bestrooid rijsmandje
Nu kan de tweede rijs beginnen
De tweede rijs duurt een uur
Stort het gerezen deeg voorzichtig op de bakplaat
Zet met een scherp mesje een kruis in het deeg
Wat een mooi brood
En die geur
Heerlijk
Om het plaatje compleet te maken had ik er wat
meer moeten bakken
dat doe ik als ik nog eens een hele grote
oven tot mijn beschikking heb
Het brood smaakt heerlijk met een beetje
olijfolie en zeezout
Of met een zelfgemaakte spread
200 gram (magere) roomkaas
3 eetlepels mayonaise (yogonaise)
5 eetlepels yoghurt
halve geraspte komkommer
teentje knoflook (geperst)
zout/peper naar smaak
verder naar smaak aanvullen met kruiden
die je in huis hebt
ik had verse peterselie en maggieplant
dat smaakte erg goed
Geen opmerkingen:
Een reactie posten