vrijdag 23 januari 2015

De vorige keer schreef ik over de leuke kleine bakvormpjes.
Ze staan nu in een weckpot in de keuken.


Vanmiddag heb ik ze gebruikt. Jammer dat de computer geen geur doorgeeft. Het ruikt hier heerlijk!

Je hebt nodig, 200gr bloem, 60 ml melk, 4 eieren, 130gr suiker,
200gr roomboter,1 eetlepel honing, 2 theelepels bakpoeder.

Eerst de boter smelten en de melk en honing er door roeren.
De bloem zeven en in een schaal doen. Het bakpoeder er goed doorheen roeren.


De eieren en de suiker in een beslagkom doen en 5 minuten kloppen. Die 5 minuten is belangrijk omdat het goed luchtig moet worden. Daarna het botermengsel er door scheppen.
Vervolgens de gezeefde bloem er door scheppen. Zet de beslagkom een uurtje op een koele plaats.


Dan de bakblikjes goed in vetten. Al die kleine randjes en ribbeltjes hebben een beetje boter nodig.
In tussen kan ook de oven op 190 graden.
In ieder blikje past ongeveer een eetlepel beslag.
De cakejes hoeven maar een minuut of 6 a 8 in de oven.
Als ze mooi goudbruin zijn mogen ze de oven uit. 
Nu wordt het spannend! Laten ze mooi los? Even tikken op de rand van de ovenplaat en ja hoor.....


Zo leuk, allemaal kleine cakejes in verschillende vormpjes.
De vormpjes zitten nu weer in de weckpot. Ze komen er binnenkort weer uit want de eerste cakejes zijn al opgegeten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten